Tromsø Havn Prostneset samarbeider med Nordnorsk Kunstmuseum

 

OLAV CHRISTOPHER JENSSEN (f. 1954)

The Letharia Paintings No. 06, 2012

Olje og akryl på lerret

Se bildet i 1. etasje havneterminalen.

Olav Christopher Jenssen er en av Norges mest anerkjente samtidskunstnere, også internasjonalt. Jenssen har sine røtter i Nord-Norge og er kjent som maler og kolorist, og han arbeider ofte i serier. Jenssen er professor ved Braunschweig University of Art i Tyskland. Nordnorsk Kunstmuseum har en av de største samlingene av hans arbeider.

Nordnorsk Kunstmuseum er et kraftsenter for kunst relatert til Nord-Norge og det sirkumpolare nord. Kunstverk i museets samling spenner fra tidlig 1800-tall til samtidskunst i alle former. Nordnorsk gir kunstopplevelser som inspirerer, beveger, provoserer og skaper meningsfulle samtaler for både lokalbefolkning og besøkende.

Nordnorsk Kunstmuseum er en av Havneterminalens nærmeste naboer og er lokalisert i Sjøgata 1.

 

AXEL REVOLD (1887–1962)

Fiske i Lofoten / Fishing in Lofoten (ca. 1930-årene) The Letharia Paintings No. 06, 2012

Olje på lerret

Se bildet i  2. etasje i havneterminalen.

Nord-Norge hadde en sentral plass i Revolds motivverden, og nordnorsk natur og folkeliv gjorde sterkt inntrykk på ham. Han dro til Paris i 1908 for å studere under Henri Matisse. Sommeren 1910 malte Revold i Kabelvåg, og han vendte ofte tilbake til Lofoten. I flere malerier skildrer han arbeids- og næringsliv nordpå, som i Fiske i Lofoten.